Vijf redenen om te gaan voor een duurzame en stijlvolle gietvloer

Vijf redenen om te gaan voor een duurzame en stijlvolle gietvloer

Steeds vaker kiezen mensen voor een gietvloer. Dat is een vloer van kunststof of in meer scheikundige termen: van epoxy of polyurethaan. Deze vloeren zijn in elk pand aan te brengen – ook de hele oude – en geven het geheel een moderne ‘look’ en hebben vele andere voordelen. In dit artikel bespreken we een aantal redenen waarom een gietvloer de duurzame en stijlvolle oplossing is voor jouw woning of pand.

Akoestiek verbeteren
Allereerst zijn er mensen die gietvloeren van G-vloeren nemen om een pand – een concertzaal of een theater – een betere akoestiek te geven. Vaak zijn dit soort panden gebouwd in eeuwen her en is de akoestiek vooral zó gebouwd dat er met violen, cello’s en klarinetten kon worden opgetreden. De muzieksmaak van de huidige gemiddelde Nederlander is echter heel anders. De zalen moeten nu dus worden omgebouwd om ook voor DJ’s en bands geschikt te zijn. Een gietvloer zorgt voor een betere akoestiek in een zaal.

Een hygiënische oplossing
Veel woningen nemen een gietvloer naast zijn geluiddempende eigenschap ook om een andere reden. Het is namelijk een van de meest hygiënische oplossingen voor een huis, zeker als er veel kinderen zijn. Het grote voordeel van epoxy of polyurethaan is dat er geen kieren of naden in zitten. Dat is wel het geval met bijvoorbeeld kliklaminaat en je wilt niet weten wat voor bacteriën zich schuilhouden in die naden. Je kunt er maar beter niet bij nadenken. Dat alles is dus niet het geval bij een kunststof vloer.

Een veilige vloer voor kinderen
Daarnaast zijn ouders helemaal weg van dergelijke vloeren omdat die het geluidsniveau wat omlaag brengen. Een gietvloer in de kinderkamer zorgt ervoor dat het stampen, bonken en vallen allemaal niet zo doorklinkt. Tegelijkertijd is het ook een zachte vloer die meegeeft en voorkomt dat kinderen zich erg bezeren. Kortom, het is dus ook een veilige vloer voor kinderen.

Tijdloze en duurzame oplossing
Als laatste is het natuurlijk ook zo dat gietvloeren een prachtige stijl met zich meebrengen in huis. Het geeft het huis gelijk een hele moderne draai en geeft het bovendien gelijk een heel gezellig en opgeruimd gevoel. Een dergelijke vloer past echt bij elk interieur en dat maakt het zo aantrekkelijk. De gietvloer gaat lang mee. Je kunt zelfs na een jaar of 10 nog de toplaag laten bijschaven, maar de vloer zelf blijft liggen. Daarom is het een duurzame en tijdloze oplossing – je hoeft een dergelijke vloer decennialang niet te veranderen.

De beste materialen

Gietvloeren worden de laatste tijd ook steeds vaker ingezet in het CO2-neutraal maken van woningen. De combinatie tussen een kunststof vloer en vloerverwarming is eigenlijk gewoon het beste en makkelijkste. De vloer kan namelijk nog lang warm blijven en verspreidt die warmte dus gelijkmatig over de hele vloer. En als de gietvloer na 10, 20 of zelfs 30 jaar eindelijk aan zijn einde is, kun je hem ook dan nog recyclen. De gietvloer is dus dé oplossing voor mensen die een huis willen hebben die bestaat uit duurzame materialen.